Knaagdierenhotel 

Dijkzicht

Caviaverblijven

 

 

de vaste verblijven

 

Konijnenverblijf

 

 

 

 

Het hotel

 

 

Voor cavia’s en konijnen hebben we individuele ruimtes ingericht in het hotel wat gevestigd is in onze ‘boerenschuur’.
Andere kleine knaagdieren dienen hun eigen veilige en vertrouwde huisje mee te nemen, en zullen bij ons binnen in huis logeren.

Wanneer de dieren gebracht worden, vullen we een formulier met gegevens en eventuele bijzonderheden etc. in. Ook bespreken we dan wat de dieren gewend zijn qua voeding en verzorging, hier passen wij ons zo veel mogelijk aan aan. Tevens dienen de algemene voorwaarden dan ondertekend te worden. Deze staan ook op de website, en kunnen daardoor eerst rustig doorgelezen worden.

We stellen voor het verblijf geen verplichte vaccinaties.*
*Omdat we toegankelijk willen zijn voor alle knaagdieren/konijnen, stellen wij geen verplichte vaccinaties, houd hier rekening mee.

 

Groenvoer, (onbeperkt) hooi, bodembedekking etc. wordt van ons uit verzorgd. De dieren dienen wel hun eigen brokjes mee te nemen, omdat ze deze gewend zijn.

Wij hebben erg goede ervaringen met het natuurlijker houden van de dieren, naast een ruim verblijf met voldoende schuil en knaagmogelijkheden, bieden we de dieren graag diverse gezonde bloemen/kruiden mixen aan. Daarnaast worden er diverse soorten grassen, eetbare boomtakjes en kruiden geplukt van eigen terrein. Dit alles doen we met mate en word aangepast aan wat de dieren gewend zijn. Dit bieden wij verspreid door het verblijf aan op meerdere momenten per dag, zodat ze gedurende de dag meerdere kleine beetjes eten om zo het gevoelige maagdarmstelsel gezond en in beweging te houden en het natuurlijke gedrag te stimuleren.


Elk dier heeft zijn/haar eigen behoefte, u weet dit als eigenaar het allerbeste, en daarom bespreken we altijd vooraf de wensen en/of bijzonderheden.

 

Om de rust voor de dieren die bij ons logeren zoveel mogelijk te bewaren, hanteren wij vaste haal- en brengtijden, van maandag t/m zaterdag van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op!